Jadi photographer la plak lepas ni. Ok tak?

Salam.

Saya takdelah minat sangat dalam fotografi, saya takde la fanatik and taksub sangat tapi saya suka bila tengok pemandangan cantik-cantik and gambar gambar yang awesome gitu. Lagi-lagi bila dalam facebook tengok my friends post pict yang awesome gila. ahhh tergugatnya rasa. So terbaringnya disini saya nak menyatakan hasrat saya untuk memiliki dslr. he he he. bajek potographer je kau ni kan.

heh, bukan potografer je yang boleh ade dslr ye dak? tapi cam malu la plak sebab rasa macam outdated sangat baru sekarang nak beli dslr. Orang lain entah2 dah tak pandang dah dslr ni, kan? ahh lantak lah asal aku bahagia dengan pitbool. k takde kaitan.

pada mulanya dulu I berkenan dengan Canon 1100D yang Yuna duk iklankan tuh. Harga mula2 I ushar aritu more less RM1700 la. Reasonable la kan compared to yang RM2,3 ribu tu. Nak tau kenapa I pilih yang tu?? sebab body dia yang awesome and cantik gila, lagi2 ade yang kale merah. taknak lah I yang kaler hitam je, tak cantek langsung!  Then semalam I keluar g ushar dslr kat The Curve n I told Pitbool that I fall in love with Canon 1100D sbb sangat cantek n the red colour design is suitable for girls.

Pastu nak tahu ape dia cakap?? hurm tu la pompuan, asal cantik je nak, asal cantik je berkenan. Orang tak tengok pada luaran je. You said that camera is cantik, u tau tak gambar die cantik ke tak? You tau tak berape pixel gambar tu? what about the processor inside? Malu gila noq sebab he's talking in front of the promoter n promoter pun hangguk2 tanda setuju dengan bebelan pitbool tuh. hahaha.ciss


I pun pikir balik, yep he's true. That's typical girl in choosing something, memang akan pilih yang lawa2 dulu. Then I admit it. Pastu promoter tu recommend kan I dengan Canon 550D. It's good for a beginner, Pitbool pun recommend yang sama jugak. harga mantap jugak lah, about RM2400. I had a try n indeed gambar die memang cantik sangat. Besides, banyak lagi kelebihan from the other one. Canon 1100D tu cuma 12MP, and this one is 18MP. I pun pikir, kalo I angkat yang 12MP tu, its not so different with my digital camera Olympus 10MP yang duk tersepit celah-celah buku I tu..hermmm hermmm hermmm.. Ok lah! I angkat sama Canon 550D lah!! Hitam pun hitam lah! 

Tapi belum beli lagi lah. Heeee.. duit jpa blom masuk maaa..abam jpa bila nak isi bank adik manees ni. cepatla bang....

I believe antara kamu kamu yang hensem and cantik lagi macho ni mesti ramai yang dah ade or pro-user dslr kan? so opinion korang, ok tak canon 550D? yang tu je I mampu......huhu.

p/s: Sherlock Holmes 2 best GILA kuasa sepoloh. sekian.

KULIT MUKA HALUS MULUS PAKAI BENDA NI. CAYALAH!! --> KLIK SINI

16 awek dan jejaka hot!:

AhmadFarhi said...

pas nie gambaq best2 la.. :)

budakijaupendek said...

hehe
same..
sy suke gak tgok gmbar yg cantik.
ciptaan Tuhan kan ^^

amranaiman said...

try tengok jack n jill kelakor gile.. alang nk beli ape kate d90? :P

Botak said...

550d memang untuk beginner., tapi better angkat 60d., mid-class., beginner ni bila kita godek² sikit sangat function dia, cepat rasa bosan., tapi apa² pun bergantung pada budget jugak.. :)

shahrazali said...

setuju dgn pibool...haha...dari yg dia mula2 ckp sampai pasal camera tu..

milo said...

@AhmadFarhi: hehe insyaAllah :)

milo said...

@budakijaupendek: yup..setuju2.. :)

milo said...

@amranaiman: alorrr tak cukup bajet la bro..i guess it is more pricy kn? anyway, cm nk tgk jgk la Jack n Jill tuh...haishhh tergugat gue :p

milo said...

@Botak: hmm hmm hmmm kompius plak hehe camne ni ek, xde duit la bro..hehe..xpe2, nt upgrade lain la kot.. tq! :)

milo said...

@shahrazali: hehe..mmg btul pun ape die ckp kan..itula pompuan~~~ hee :D

semutsengal said...

d90.d90.d90.d90.d90.d90.d90.



hahahahahhahha.

ieda said...

akak pakai 1100 je .. ok sgt2 puas hati dan rege reasonable je ;)
janji pandai godek2 ...

aimi said...

dr dlu nk beli bnd eni tp x pena tercapai pon =9 nk beli pon takot2 sb mak x bg beli =( teringin nk ade 1

milo said...

@semutsengal: canon ke tu?? mesti mahal kannnnnn? huhu

milo said...

@ieda: tula at first milo suke yg tu..then skang milo cam nak yg 550d plak..hehe..ngade2 kan.. :P

milo said...

@aimi: takpe, aimi beli then ambik gamba mak banyak2 pastu buat album tunjuk kt mak..haaa mesti die bg tak marah lepas tu hehee :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...