Mari belajar English bersama MILO

Salam :)

Hai hai hai..apa khabar semua? sihat sihat je kan? ke ada yang sakit2? sakit kaki ye? kat bahagian mana? ? eh sakit jari kelingking pulak dah? sape gigit? boring punye soalan kan?. nak wat camne soalan tu je tiap2 hari dok tanya. hehe.

actually today milo bukan nak jadi teacher for English class but milo just nak kongsikan kat korang satu website for English Learning. Al kisahnye macam ni, I know I punye english takdela mantap macam korang semua, setakat nak sebut 'i love you' tu pandai lah hehe.So dari dulu lagi I teringin sangat nak belajar english to improve my communication skills as well as widen my vocabs. but tau tau lah kan kalo I nak attend kelas english tu memang tak sempat lah kan dengan jadual I yg busy gila babeng nih. So, one day, I terbukak hati nak cari kat internet. so, I jumpa la satu website yang FREE for us to learn English. 

For me, it's not too bad, worth it la as its free kan? you all tak payah bayar ape ape pun, it just take 5minutes or less to register this up to your email. senang saja maaa.. OK, fyi, systemnya sama macam MUET. Some of you pernah lalui alam MUET kan? hehe. menyampah aku cakap pasal MUET nih. 

At first, dia akan assess our english level by completing 70Qs(questions) in 45minutes. out of 70Qs tu, ada yang kena jawab by paragraph, ada kena jawab by audio conversation, n fill up the sentence. memang sebijik macam MUET kan?. TAPI jangan risau, takde sape tahu ko dapat band brape untuk test yang ni. ko sorang je tahu hehe :p

so, from the assessment of the 70Qs, anda akan tahu di tahap level manakah English anda berada dan dia akan suggestkan untuk anda  unit/level untuk start pembelajaran tersebut based on assessment level tu. Paham ke ngan ayat keling di atas?? hehe.Tetapi anda tak semestinya kena start dengan level yang dia suggestkan tu, boleh je kalo nak start level mula2 sekali.(yg paling basic english)

 haa macam pict kat atas ni. itu semua level yang ada dalam learning ni. from elementary up to business level.
bila korang dah selesaikan assessment, suggestion akan dibuat berdasarkan unit2 ni lah kat mana tahap english korang.

for example: intermediate unit 6, belajar pasal vocabs for crime n criminals. untuk unit lain, belajar vocab n grammer for tajuk lain plak. best bukan?? :))


bagi milo, benda ni sangat best! cost-effective, less time-consuming as bila2 masa sahaja korang boleh belajar sendiri, tak terikat dengan jadual and also, it's fun! :)

LET'S!! HAVE A TRY, ENGLISHLINK.COM

p/s: rindu korang! nanti milo kasi gegar kat blog korang eh. slow2 :)

10 awek dan jejaka hot!:

EyqaLuvender said...

masa amek subjek BEL 313 dulu lecturer slalu paksa buka website cenggini...

cinta siswi said...

waaa.. blh la siswi beajar english..hihi.. menambahkan ilmu pengetahuan.. maseh milo..

*sedapnye milo ais..hihi.

aimi said...

cm best je =)

blh lah membetol kn b.i kite =)

Mizz ErMa said...

nak3, free2 nanti nak try lah..hehe

Botak said...

ok lah tu, free tak berbayar.,
selalunya banyak tengok movie ngan dengar lagu je untuk mantapkan lagi english.. :P

Cik Ca'ah said...

hmm,kinda cool. nak try! :)

ieyza afieyna said...

mcm best je.. nak cuba la.. hee..

aiNa yaZiD said...

jom mantapkan BI.. :) beb siyes rindu! hehehe..lama tak nampak. busy ye..? :)

Liza Razak said...

thanks for sharing..boleh mantapkan lagi English Communication skill :)

alif haris said...

mcm best je ni milo.. hehe .. tak payah la amek tuisyen english hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...