Pakaian nak bina masjid macam !@#$%!^..........???

Assalamualaikum.

Bagai pinang di belah dua pasangan mempelai Memey Suhaiza & Norman Hakim yang baru melangsungkan perkahwinan. Aku tau pasal wedding ni pun bila godek-godek blog [cik epal] tadi. Tapi tiba-tiba perasaan syok tengok gamba diorang kawin bertukar pada perasaan mawah garang mengalahkan virus dalam cite 3 idiot. Eh, hensem kan virus tu? Sape setuju?

Oke, tak berminat pun nak cakap pasal virus tu. Tapi nak cakap pasal pemakaian retis retis kat malaysia ni. Sedih la tengok diorang ni. Disebabkan terlalu obses dengan kecantikan, publisiti dan keglamouran sanggup diorang gadaikan badan yang cantik tu untuk dipertontonkan kepada umum. *foreheadpalm*

Mane taknye, asyik nak tunjuk dada gebu je, pastu nak tunjuk paha tirus panjang yang takde bulu. Takpon nak tunjung bontot bentuk love macam jLo. Eh, aku pun ade lah..hoho. Bila aku pikir balik, macam murahan je diorang ni. Bila pakai macam tu, orang tengok free-free je pun, sesen pun tak dapat. Lagi lagi kalo laki yang tengok, mesti ditemani dengan nafsu sekali walaupun muka korang dicover dengan baik punya.Kan? haha. Aku tahu.

Kalo yang dah bersuami tu satu hal. Dah ade suami pun still nak tayang kat umum. Sportingnye suami die..hehe. Sanggup kongsi barang isteri dengan orang lain. Kalo suami tak bagi, mesti la isteri tak pakai macam tu kan? 

Itulah Islam hanya pada surat beranak atau kad i/c. Most of the events langsung tak menitikberatkan soal agama, completely terabai. Saling tak tumpah macam omputeh sana. Bezanya cuma diorang bukan Islam. Itu sahaja. 

Apa yang aku bebel ni bukan untuk retis je, tapi peringatan untuk diri sendiri dan untuk semuaaaa jugak. :)) sebabb aku sendiri pun ada buat salah yang bertentangan dengan agama. Huhu. Apeapepon same-samelah kite jadikan ini pengajaran dalam hidup. 

Ce tengok Irma Hasmie tu. Cantik ohh. Dia yang paling sopan, tapi tetappp glamour okeyyy. Kan sejuk je mata memandang kalo semua pakai tutup macam tu. :))

p/s: kata kawin@nikah tu bina masjid, tapiiiii pakaian nak bina masjid macam..........(sila sambung)

6 awek dan jejaka hot!:

budakijaupendek said...

ramai mengomel ttg pakaian memey.
artis-artis... aduhh

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

pakaian nak bina masjid macam haram.

thu xpe,irma hasmie gk menyejukkn mata abg ni ha.yg lain pergh..ingat ni negara barat je.puii..!suami x soleh,isteri x solehah.bgs la..isteri heret suami ke neraka bersama2.tu kot sehdp semati kata diorg.

alif haris said...

kecewa ngn pakaian dan majlis dorang cmtu .. sedih !

milo said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) : ha'ah..sehidup semati betul kalo camtu.saling tolong mnolong tuk masuk neraka..good job!

milo said...

@budakijaupendek : diorang tak takut mati..glamour kat dunia je yang dikejar...huhu

milo said...

@alif haris : saya pon tersangat kecewa.dah banyak kali kot diorang ditego tapi...........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...