ummmphhhh! nikmatnya rasa.......



Hahai..Assalamualaikum. Apa khabar semua ya? Waah, it has been a week since my last post. Milo tau korang semua rindu kat milo. Sorry tau all the kesayangans sebab I tinggalkan you alls. Muntah hijau. 

Dah? Bape baldi muntah? Hehehehehehehehehehehehe. Hammboi gelak tak hengat dunia eh kau, tahu la baru lepas abis exam. Yes, Alhamdulillah milo dah pun habes exam semalam. Milo exam sehari je, semalam start semalam jugak habis. Medic tak exam lama2 tapi dalam sehari tu ada la dalam 8 paper 'je' with NO study week prior. Sehari sebelum exam ada kelas lagi. GILA tahap DEWA. Walaupun hampir gila, lepas exam tu memang rasa ummmphhhhh nikmatnyaaaaa Bedah oiii. Kan? Kan? Rasa nak joget2 je lepas jawab soalan last tapi iman masih kuat lagi time tu untuk memalukan diri depan org ramai. Dalam bilik sorang2 takpe.


Exam semalam, ada soalan 40 markah jawab dalam masa 10 minit. Mak tak cukup masa la nyahhh. Soalan pulak mintak macam2 berjela jela. Mak ada tertinggal sebahagian soalan last sebab tak cukup masa. Mak sedih gila :( Kawan2 pun camtu jgk. Lecturer memang kejam. Sobs! atau otak kitorang memang lembap?? heee

Lepas tu ada jugak station kena examine mata patient dengan menggunakan scope. Bukan bahagian mata luar, tapi examine bahagian dalam mata. Examine mata depan orang rabun power 1000 pun boleh nampak. hehe. Aku dapat patient glaucoma. Susah benor nyah wehhh nak examine mata guna natang ni tau dakk.

Haaa ni dia. Natang ni orang panggil Ophthalmoscope @ scope mata. Seblah tu plak imej dalam mata yang akan korang nampak bila pakai alat ni. Harga 'murah' je lebih kurang 800 hingget. Kalo buat muka comel2 ayu macam aku dapat la kurang rm700 InsyaAllah. haha.

Dah malas dah citer pasal exam. Nak citer pasal sesi ummmmmphhhhh plak. Hehe. Harini adalah sesi enjoy aku bersama boypreng. Ish, asyik ngan boypreng je. Bila nak dengan boypreng lain ni.  Haha mau kena tibai ngan Pitbool. Tadi g Ikea, breakfast kat sana. Pastu jalan kaki g the Curve beli tiket wayang FINAL DESTINATION 5, sementara tunggu wayang start dalam masa 2 jam lagi, cross the street pegi the Curve seblah sana beli untuk shopping, pastu cross back pegi Ikea untuk lunch makan meatballs yummy yummy kat sana. Pastu kitorang cross cross cross pegi the Curve balik tengok wayang. Haha mau turun 4 kilo dok cross mengeross kat situ. Pastu dalam wayang, dok diam2 kat situ! jangan gatal nak bercross cross syaiton ngan boypreng hokey?? Haha. 

Tengokla korang gamba ni sampai muntah hijau.

Eh, sape2 tak tengok FINAL DESTINATION 5 lagi pegi la tengok kat wayang berdekatan. Sangat best sebab ada hero kacak gila. hehe. Tapi memang best pun, I mean tak memboringkan la walaupun konsep cita sama ngan lepas2. Tak sia2 pilih cita tu. Tapi penat tangan sebab sejam lebih tangan dok tekup mata. Ada la  lubang sebesar lubang cacing kat celah2 jari tu. Haha. Aku memang penakut tengok cite2 kematian kejam cenggini. 

Hero: Lelaki tulen pada box no.3. Alololoh comeynye. Bukan yang perot boncit tu...

p/s: result exam kuar Isnin minggu depan. Harap2 lulus semua..huhu..aminnnn. & thanx for reading <3

17 awek dan jejaka hot!:

miss aNayiL said...

ok, dah jeles! bye!

budakijaupendek said...

wah enjoy die lepas dri exam. hihi

Bluewendy said...

enjoy sakan... hik3.. amin..semoga dapar result yg cemerlang dear..:)

wachak said...

raya sakan dah abis exam erk.

i am S!L4H.. said...

makk aihh struggle gile exam.

apepon, gud luck. hee

oh movie2 seperti mmg patut menutup mata dan tinggalkan lubang2 kecil je. kalo jantung x kuat baik x payah tengok terus. hehe

ubi said...

peh..jelesnye kua nga bopren!

tzmlt said...

uuwaaaaaaa..:( kt klntan xde,trggnu bru ade pggung wayang...tp yg hjung dkt dgn kuantan tu..tu yg paling dekat..xdpt la jgk nk mrase final dstination 5 kt panggung...

Peah Glemer said...

elehh seronok ah? aku nih, baru nak mula. mencikkk!

iefa ujang said...

ngan bf sokmo.kwin bilanyer...jgn lpa jemput ehhh

milo said...

hehe thanx all! :)

Umie Artoqiemie said...

banyak gila paper budak medic.

aiNa yaZiD said...

woah~! da merdeka lepas exam, enjoy sakan. hehehe.. gudluck milo.~! hope u pass with flying colours.

milo said...

@Umie Artoqiemie: aah memang banyak..huhu

@aina yazid: hope so too! thanx darl :)

sifu im said...

kecik sngt la gmbr ko milo..hoho..x nmpk nk tngok

milo said...

haha, kena zoom la cikgu ooi baru la jadi besar :P

alif haris said...

hurmm..budak sains comp ni baru je nk naik sem baru.. hihi

milo said...

eh yeke?? jelesssss okey! haha :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...