Dia kurang pandai atau dia memang bodoh?


Assalamualaikum gojes and hemsem.

Kat depan kolej aku ni ada satu kedai alat tulis. Dulu aku suka g sana tapi skang dah tak suka sebab ada cashier indian yang yang kurang pandai. Kira baik la jugak hati aku. Kalo orang lain mesti dah cakap cashier keling tu b*d*h gila bambim. Pekerja baru mungkin.  

Aku ada beli 2 batang pen. Setiap satu harga singget nam ploh sen. Total harga aku kena bayar RM3.20. Time tu aku kekeringan duit singget singget. So aku bagi la kat cashier kurang pandai tu 5 ingget sekeping bersama 20sen. Niat aku taknak la dia bagi baki 80sen sebab nanti Timah tak larat nak bawak dompet berat2 la bang. Aww gediksnye kau Timah.

Aku letak RM5.20 atas meja cashier dengan harapan dia pulangkan baki RM2. Dia pon hambek la. Tapi hambek yang RM5 sekeping tu je. Aku  suruh dia hambek 20sen tu sekali. Disebabkan dia bajet hot macam Aishwarya Rai, dia wat macam aku tunggul kayu je, buat isyarat talk to the hand dan terus kira baki yang perlu dipulangkan. Atau mungkin jugak dia pekak ??

Hai..ini muka aa ada iras itu Aishwarya Rai tak?

Pastu dengan buat muka comel dia bagi balik baki RM1.80 bersama 20sen aku awal awal tadi. Nasib baik iman aku tinggi time tu kalo ikutkan hati nak je jerit cakap oii aci keling nape la kau ni bengap sangat ?? Nak je biar sampai terkeluar airliur tempias aku ni.

Lepas tu aku gi lagi kedai tuh 2-3x nak test power aci tuh dia balik study Math ke tak. Tapi malangnya keputusan amat tidak memberangsangkan. Kali ni rasa macam nak bagi penampo laju laju je kat aci tuh.

Notakaki: Kepada employer2 sekalian, tak payah la ambik pekerja yang tak master/tak berpengalaman dalam bidang kerja yang korang tawarkan tu. Sangat tak berkualiti untuk bisnes korang. Nanti ada jugak pelanggan buat acara lari pecut 4x100 macam aku baru padan muka haa. Betol tak.. Apa komen korang? 

11 awek dan jejaka hot!:

liyanalalala said...

adui.. buat tambah stress je camni.. hahaha

delarocha said...

syilling kat kedai tu dah banyak sangat kot..

fadh leyanie said...

agaknya si cashier yg bajet ala aiswarya rai tu lemah otak kiri kot..lemah matematik..ngeh3..majikan dia patut hantar pergi klas tuition.

Cik Ca'ah said...

hahahaa
ngong ini orang!

eesyaheera said...

Tak suka entry ni sebab saya antara orang yang tak pandai dan akan blur bila ada situasi macam ni. Saya rela bagi rm5 instead of bagi rm5.20 sebab saya blur dan saya akan cuak depan cashier. hahahaha

Khuzrin Kamarudin said...

Betul lah kan pulangnya 1.80... ke aku yang salah tafsir ni?

milo said...

@liyanalalala: taau takpa..memerlukan kesabaran yang tinggi nak layan minachi ni.ehehe

@delarocha: err..mungkin kot! hehe

@fadh leyanie: haha..setuju2! kene hantar kelas math dlu setaon dua.ngeh3

milo said...

@cik caah: haaha..sangat!!! :P

@eesyaheera: hahaha!.awak pelanggan takpe kalo cuak.kalo awk jadi cashier awak memang nak kena dgn saya..haha
:P

@khuzrin kamarudin: memang dia tak salah bagi baki. tapi dia tak pandai nak kira RM5.20-3.20=RM2..hehe

alif haris said...

hahhahhaha ..sabo je lah kan ..

kira okay lagi , kalau die pulangkan 10 hengget lagi bengong die tu ..

iefa ujang said...

aahahaha...sengal tol aci 2.math dia fail la rsanyer dlu

Aku Afzal said...

den rasakan yang dia dapat hidu ko nak guna det syiling time nak amik air kat mesin air tepi jalan nanti.mungkin gak dia sengaja nak ngabiskan det syiling yang dia ada :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...