Pengalaman pertama menyaksikan bedah siasat

Assalamualaikum korang :)

Harini milo start posting forensik
its all about autopsy/postmortem atau kot melayu dipanggil bedah siasat
Aku dah tengok depan mata dah. Kau dah ke??
Haha. Soalan cam harem mintak penampo free laju2 
Pagi tadi semangat gila nak pegi kelas . 
Nasib baik posting forensic docter tak hemsem sangat 
Kalau tak mesti duk tatap je muka doctor tu
bukannye nak tatap procedure bedah siasat si mati 
Itu kalau docter hensem la. he he he
Nakal nye awak.

Autopsy tadi start pukol 10.30am
ni kes polis tahu?
Ada polis tertembak penjenayah ni sampai mati
So, kena la buat bedah siasat untuk siasat sebab2 kematian
Tapi sayang
Laki tu hensem gila tahu?? !! Sirius hensem. Kacak lagi bergaya.
Rambut 'mohawk' tuuu..Kacak kan? Kacak kan?
Aku ingat lagi muka dia yang kacak tu
Harap-harap dia tak datang ngorat aku dalam mimpi malam ni
Amin...

Abam google...abam google..milo pinjam gamba ni ye abam google.
Lebih kurang macam ni la tadi. Ni baru permulaan.

Untuk kes tadi sebab kematian dia ialah
death due to heart injury
peluru tu memang straight tusuk jantung dia
memang patut la mati.huhu
kesiannn sangat sebenanya tengok dia tadi
muda lagi tu
kalo tua selebet aku takkan gatal2 cakap dia hensem walopon ensem
TAPI!!! papepon
sape suruh buat jahat kan??
Tepuk dada tanya lah apa yang patut

Mintak maap
Kisah jalan cerita camna kes ni berlaku aku takleh cerita@kongsi
Kami kena jaga rahsia/confidentiality
Kalo bernasib baik, adelah tu kuar dalam paper.
Kalau tak mampos kena tangkap kat abam abam polis kacak yang kami interview tadi
lagi2 kalo dia tengok gamba aku kat header
mesti dia cakap natang ni nak kena tembak jugak kot
haha.
*mintak2 abam polis tak baca blog aku*
....Amin....

Secalit pengajaran:
Ajal di tangan Tuhan. Di bulan baik ni, jangan la kita ambik kesempatan nak buat jahat/jenayah. Sebagai orang Islam, hormat la agama kita. Tengok, Tuhan terus bagi balasan dalam masa sekelip mata je. Mungkin jugak time kau tengah ngumpat orang tetibe ko kena panah petir pastu kau mati. Contohnyelah.
Tak hero la macam tu. Yang kacak terus jadi tak kacak tau.

Thanx. Just for sharing <3

p/s: Harini pitbool start exam, esok n lusa. Posting Paediatric. Doakan dia. Tq :)

32 awek dan jejaka hot!:

sifu im said...

serammnyee

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

mayat pompuan ke ni ...ishhh

ngeri ...

Izahir Bin Anuar said...

pergh . untunglah dapat tengok . belah belah , potong potong . kalau sy tak dapat la . mabuk tengok darah nati . haha :D

eikieyn said...

omg. seriously u tgk. agaknye kalau diri ni ade dlm bilik bedah tu.. diri ni la org pertama jatuh pitam kat situ. :p hihi~

miss aNayiL said...

alahaiii, ngeri nyeee... geli x..? klu eda tgk, kompem xleh tdo mlm nih..

Cik Ca'ah said...

waaaah
bestnya! dulu pnah bedah katak je
hahahha

Abang Stalker said...

sy abg polis.esok sy tahan awk.haha

tasha ;) said...

tengok orang kena bedah depan mata ? waahh ! takot nya . kalau tasha kat situ memang malam tak boleh tido la . HAHA . :D

Abang Stalker said...

haha..abg bkn polis la.xde rupa polis lgsg. :)

hey,mayat tu 'aweks' eh?nmpak bulu, nipple pun da layu.

eesyaheera said...

Tak relaaaaa. Ngeri!

aiNa yaZiD said...

peh..memang kental awk ni.~! (^_^)

milo said...

@sifu im: aah serammm tp kalo dh biasa tak seram sangat.. :)

@hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock: aah yg dlm gamba tu mayat pompuan :)

@Izahir Bin Anuar: hehe..myb tak biasa kot.. :)

@eikieyn: hehehe! dulu tak biase gak..skang dh biase ble salu tgk mayat time belajar :)

milo said...

@miss aNayiL: haha..tak geli pon. rasa syiok adelah.hahaha..mgkin dh biase kot..ce tnya abam mirul :P

@Cik Ca'ah: hehe..mmg best! bnyk pengalaman :)

@ Abang Stalker: aww aww abam polis td ke?? sape bg link blog nih?hahaha

milo said...

@tasha ;): hehe..mgkin kalo 1st time tgk mayat takot..dlu milo camtu gak :)

@Abang Stalker: haha..aah aweks ni..sory terrcekci plak.haha

@eesyaheera: apa kate ee try test nok?? haha :P

@ aiNa yaZiD: biase je..blajar punye pasal..sume kena wat..huhu btw tq :)

cik bulan said...

aik..milo blaja forensik ke..seram woh..haha..dulu ade penah gatal2 bukak laci tmpat ayah simpan gambar kes..hahaha..pastu tobat xmo tgok dah..hahaha..(ngeri)..==''

EpoLღKekunangpelangi said...

Sembelih lembu pun dah getar satu badan, apatah nak potong2 badan manusia.. ;p

jumb0 Gem0k said...

ok,jupe ini belog dekat ma fren aka miss aNayil yg cute tu hokey.haha!!nice 2 knowing u...i folo u~hee..frankly speaking wa takot nk bedah owg yg da jd mayat wo0....erk~

milo said...

@cik bulan: a'ah skang milo tgh blajar forensik..hehe..mmg menakutkan pon gamba2 kes..mcm2 jenis kes ade kan.. :)

@EpoLღKekunangpelangi: hehe..lebih kurang mcm sembelih lembu je..haha..siriusss :)

@jumb0 Gem0k: hee thank you! nice to know u 2..emm seram jugak la mula2..lama2 nnt akn jd biasa la :)

ILA HonEyBuNNy said...

wahahha..ila tak kan tgk la..

sebab ila neh penakoot...hehe..

amna said...

alamak, beraninya awok ^^
selamat maju jaga, doc!

alif haris said...

tutup mata !
tak boleh tgk bnde ni ..
pengsan nnt .. haha

una din said...

saya kalo ngn mayat otomatik jd takot. -.-

delarocha said...

baru tgk gambar dah seram... belum tgk betul2 lagi.. ishhh

bloghok said...

MILO POSEN

milo said...

@ILA HonEyBuNNy: hehe..seram sejuk tau :P

@amna: kalo takut pun kena tgk gak..huhu..btw thank you for the wish dear! :)

@alif haris: budak tak cukup umo takbleh tengok hehehe :P

@una din: hehe..jom tengok nak? hari2 ada.. :)

@delarocha: hehe..betol2 lagiiiiii seram sampai takleh tido

Nightroad said...

orang ganu yek, berdsrkan penggunaan ayat natang tu..ha3..

mst best tgok proses bedah membedah ni kn...

misznina said...

serious cool tengok autopsy!
dulu berangan je jadi doktor tapi tak dapat. hahaha.

wah mamat tu handsome? doakan agar roh orang tu aman. btw, islam ke?

iefa ujang said...

bestnyer ! ! ! iefa xdpt la nk tgk sume ni . hr2 dok tggu mayat baru je dtg kat segi sbb gatal nk tgk . ahahah

milo said...

@Nightroad: eh tak tak..sy oghe kelate..saje je gune natang. cute je word tu.haha

@misznina: mmg cool abess! hehe..yup aah he's malay muslim :)

@iefa ujang: iefa tukar ambik forensic boleh la tgk selalu..siap boleh watkan lagi.nak?kih2 :P

alif haris said...

erk .. sy tak cukop umo la ye ? haha

deno said...

aaa.... ngerine tengok...!! eii, deno kalau tengok yang bedah2 nie seriau radenye.... eiii... takut!!

milo said...

@alif haris: aah tak cukop umo lagi. hahaha :P

@deno: hehe..memang seriauuuu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...