Kalau nak bergurau pun, agak-agak la sikit..!!


AMARAN: INI ADALAH ENTRI TAK PUAS HATI. SEGALA PENGGUNAAN KATA YANG AGAK KASAR HARAP DIMAAFKAN TERLEBIH DAHULU.TQ



#@$@%%@^!!!! Ye, aku tengah bengang gila. Bengang kat makhluk-makhluk yang tak reti nak bergurau. Bergurau memang tak salah, tapi berpada-pada la sikit nak kenakan orang pun. Niat asalnya yang nak bergurau secara tak langsung akan bertukar luka dalam sedalam jurang maria mariana 2 bila dah terrrlalu over. Arghhh! Rasa macam nak baling henpon keluar tingkap walaupun henpon tak salah. So, awal awal lagi aku dah jauhkan henpon sebelum tulis entri ni.

Eh kau..! Kalau kau nak bergurau lebih-lebih, elok kau pegi hospital bahagia. Kau bergurau over-over pun diorang tak kesah. Diorang tetap senyum kat kau. Kau gelak diorang gelak. Kau tak gelak pun diorang tetap gelak. Last-last kau give up. Padan muka.

Tapi manusia normal macam aku ni ada perasaan kau tahu tak. Nak bergurau pun ada batasnya jugak. Batas plak berbeza ikut diri masing-masing. Kau lain aku lain. Mungkin kau langsung tak kesah kalau orang bergurau dengan menyelak kain sarung kau depan orang ramai, tapi aku kesah. Itu cuma contoh dan itulah dimaksudkan dengan batas.

So, nak bergurau tu pikir la jugak perasaan orang tu. Dalam hal ni, jangan kau ambik kesempatan atas ke'sporting'an aku. Kih Kih Kih. Sempat plak perasan sensorang. Aku memang susah nak ambik hati kalau orang bergurau. Aku layan je selagi tak menyinggung perasaan aku. Tapi jangan la over sangat sampai at last aku rasa aku la manusia yang paling BODOH atas muka bomi ni.

Lepas tu, kau dah sedar yang kau dah menyinggung perasaan aku tapi boleh plak kau buat bodo je??? Paling kurang pon kalau malu nak mintak maaf pon pakaila orang tengah. Its more than enough lah bai. Aku bukan nak kau pujuk aku dengan kasi coki-coki yang cuma lekat celah gigi je pun.

Wah. Marah betul aku..Sesungguhnya aku sedang berpuasa..
Aku sedih :(




23 awek dan jejaka hot!:

i am S!L4H.. said...

sabar2...
org tu x phm..

myhatiku said...

jgn lupe yg kite nie ade hati dan perasaan..nk gurau ikut sedap dye je..debik kang..he:D

Cik Ca'ah said...

dia kata pe kat milo?

Amirul Aqiim said...

sabar je lah ye cik milo :)

tieykah said...

okey.die gurau2 gone tuh?

Aku Afzal said...

wooo betul2 punya marah ni.err pasni kalau nak pos n shout, err taknak la gurau2

wachak said...

dia tu tak tau seni bergurau. Bulan2 puasa ni maafkan aje. kecut pahala puasa. cool down bebeh :D

amna said...

saya pun baru2 ni ada terkena gurai kasar2 drpd lectrr. tak tau benanya dia nak gurau atau seriously nak cakap benda tu..

ehehe.. masa tu x tau nk buat mood apa, tapi hati ni cm tebakar bakar T.T''

alif haris said...

hehe .. nah sy bg choki2 nih ,,
jgn marah2 lg ye :)
takut r.. mcm ghimau ..hihiks ^^

milo said...

@i am silah:

tq dear..tengah sabar :)

@myhatiku:

jom debik diaa!!! haha :P

@ca'ah:

dia buat kite nangis tauu :P

milo said...

@amirul aqeem:

thank you aqeem! :)

@tieykah

bergurau dgn cara yg tak betul..nak citer macam panjang sangat jek..huu

@akuafzal:

hahaha..takut kena maki eh?? :P

milo said...

@wachak:

tq bebeh..dh cool down dah sikit..dah maafkan dah. :)

@amna:

huhu..saya sampai dah meletop dah..hehe..papepon chills yeaa dear! ;)

@alifharis:

hahaha..ada rupa ghimauu eh? haha..coki2 kena bagi sepacket baru la cukup :P

yanyan said...

miloooooo! sabaq naaaa!
chillax okay. mungkin dia mang jenis tak amek port pasal hati dan perasaan org. dia rasa takde wt salahhhh jek.bia lantak dia. nanti dia kena balik lah tuh

senyummmmmm :)

AsyieqiN Rkey said...

sesetengah org mmg ssh nk paham gurau tu camne kan...sabooo je laa

buyat(bebola tomato) said...

hahaha sabo2. sesungguhnya kita sedang berpuasa

miss aNayiL said...

ohoii, marah nye dye...sabar cik adek, pose nih...hahaha

milo said...

@yanyan:

okiess dear! dh chills dh harini..hehe..lantak die lah..uhh

@Asyieqin Rkey:
betol2..setuju...huhu

@buyat:

yup..sabar je laaa..hehe :)

@miss anayil:

haha..macam singa betina kan..haha

fadh leyanie said...

perghh..lek lu..
tapi kalau dalam situasi anda mmg tak boleh nak rilek dah..nk bergurau pon berpada2 la..pernah jugak kna situasi camni..agak mnusukkan hati la.

MN said...

chill okay milo .
nanti berkedut muka tu kan dah tak comeyy .
hihii :D
orang macam tu memang kena ambik class bergurau lah .
hahaa !

milo said...

@fadh leyanie:

situasi ni btol2 memang takleh nak relek dah..hehehe

@MN:

haha..betol3..btw, thanx dear! dah chill dah ;)

edaman said...

waaa terasa bhang kemarahan awk dr kata2..anyway sbar ..mang ad sesetengah org tu cm tu..xtao nk agak2 tym joking

iefa ujang said...

sabar la milo...mmg rmai yg mcm ni n ckop2 la mnyakitkan hati...sabor ye...wat bodoh je

milo said...

@edaman:

huhu betul tu..anyway, thankyou.. :)

@iefa ujang:

huhu..thanx dear ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...